SOCIAL MEDIA

Ruispipareita & kuppi vastuullisesti tuotettua kahvia, kiitos! ☕

tiistai 1. joulukuuta 2020
Mun lempparipiparit ovat ehdottomasti ruispiparit! Ei liian makeita, hieman pehmeitä ja yksinkertaisesti vain taivaallisen herkullisia. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä omia ruispipareita muutama vuosi sitten eikä niistä tullut hyviä, ei edes keskinkertaisia. Muutama vuosi kului ja päätin kokeilla (onneani-ko) uudelleen tänä vuonna. Vaihdoin reseptiä ja kas kummaa, nämä ovat parhaita pipareita, joita olen maistanut hetkeen! 🍪 Ruispipareiden ohje postauksen lopussa!Vastuullisesti tuotettua kahvia, kiitos!


Kerron samalla yhteistyöstä, johon osallistuin näin joulukuun kunniaksi. Moni tietääkin, että seison vastuullisen elämäntavan, ympäristöasioiden, eläinten- sekä ihmisoikeuksien takana. Ihmisten kuuluu pitää toisistaan huolta, auttaa sitä tarvitsevia sekä huolehtia maapallon hyvinvoinnista. Täten olin mielestäni etuoikeutettu, kun sain osallistua Slow Forest Coffeen kanssa yhteistyöhön ja kertoa heidän toiminnastaan teille. Monelle ei ole luultavasti tullut edes mieleen tarkastella kahvinsa alkuperää, saati tuotanto- ja ympäristöolosuhteita. Ei ainakaan minulle. Tässä hieman taustaa Slow Forest Coffeen, suomalaisen Pinja Puustjärven perustamasta yrityksestä:


"Slow Forest Coffeen missio on suojella metsiä ja samaan aikaan edistää paikallisten asukkaiden elintasoa Laosissa. Uskomme, että vastuullisuus edellyttää läsnäoloa, ja  työllistämme tällä hetkellä suoraan viisi henkilöä Laosissa, ja teemme yhteistyötä 37 kahvin pienviljelijän kanssa."


Slow Forest Coffee sitoutuu siis kahdeksaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen, muun muassa takaamalla laosilaisille viljelijöille 50 prosenttia kilpailijoita paremman hinnan kahvinviljelystä, mistä 40 prosenttia maksetaan ennen satokauden alkua ennakkoon, sekä tukemalla naisviljelijöitä ja vähemmistöjä. Koko tuotantoketju on täysin jäljitettävä. Jokaisessa kahvipussissa on QR-koodi, jonka kautta näet kuka viljelijä on tuottanut kahvisi! Kuinka upea idea!


Tiesitkö, että tyypillinen teollinen kahviviljelmä, mistä monet suomalaiset saavat päivittäisen kahvikupposensa, on luonnon monimuotoisuudelta heikko ja omaa 0 prosentin latvuspeittävyyden? Slow Forest Coffeen viljelijät sitoutuvat agrometsätalouteen, ja kahviviljelysten latvuspeittävyys on vastaavasti 32 prosenttia. Viljelmien kasviston monimuotoisuus ja latvuspeittävyys takaavat turvaa luonnonkatastrofeja ja ilmastonmuutosta vastaan.


Tästäpä siis pukinkonttiin kahvikansalle Slow Forest Coffeen verkkokaupasta yksittäisiä kahvipusseja tai isompia lahjapakkauksia, joissa on erilaisia kahvipaahtoasteisia kahveja maistettavaksi! Mun lempparikahvi on keskipaahtoinen suodatinkahvi, jossa maistuu tumma suklaa, hedelmätoffee ja rusinat.


Alennuskoodilla "Emilia2020" saatte kaikista Slow Forest Coffeen verkkokauppatilauksista -15 % alennusta 20.12.2020 asti.


* Kaupallinen yhteistyö Slow Forest Coffeen kanssa.Leivoin vanhanajan ruispiparit Kotikokkien reseptipohjalla, mutta korvasin osan ruisjauhoista vehnäjauhoilla.


Ruispiparit

150 g voita
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
3 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl mausteneilikkaa
1/2 tl maustepippuria
2 kananmunaa
4 1/2 dl ruissihtijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa


Valmistus


Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa ja anna jäähtyä. Lisää sekaan loput ainekset. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin yön ajaksi.

Kaulitse taikinasta ohut levy ja ota erilaisilla muoteilla piparkakkuja. Paista pipareita 180 asteisessa uunissa (uunista riippuen) 7-10 minuuttia. Piparit ovat valmiita, kun ne saavat hieman väriä. Älä paista niitä kuitenkaan liikaa, jottei pipareista tule kuivia.

Nauti piparit esimerkiksi glögin kaverina!
Mukavaa joulukuun ensimmäistä päivää ja ihanaa joulun odotusta!Ei kommentteja

Lähetä kommentti