SOCIAL MEDIA

Näyttääpä sun iho hyvälle! - uudistunut ihonhoitorutiini

keskiviikko 16. syyskuuta 2020

 

Syksy. Tuo uuden ajan alku. Ihonhoitorutiinini on muuttunut melko radikaalisti puolen vuoden aikana ja sen seurauksena ihoni on herännyt eloon. 


"Näyttääpä sun iho hyvälle!" sanoi siskoni viikko sitten. 💗


Meikkaaja-maskeeraaja siskon lausahdus ihoni kunnosta tuntui erityisen hyvälle ja sen vuoksi oikeastaan halusin kirjoittaa aiheesta teille.


Surullisinta tässä kaikessa on se, etten tiennyt käyttäväni vääränlaisia ihonhoitotuotteita ennen kuin nyt.
Ihotyyppini


Ihoni on sekaiho: kesällä ihoni rasvoittuu todella helposti ja meikkivoiteet valuu pitkin poskia, kun taas keskitalvella atooppinen ihoni saattaa halkeilla, punoittaa ja kiristää aivan vietävästi. Etenkin nenästä kylmimmillä säillä ihostani lähtee oikeita riekaleita irti. Kuinka ihanaa.


Kärsin, kirjaimellisesti kärsin, teininä pahasta aknesta, joka jätti ihooni melkoiset arvet. Ne ovat onneksi iän myötä haalistuneet, hyvin luultavasti uskollisen ihonkuorinnan myötä. Teininä lotrasin meikkivoiteiden kanssa ja yritin parhaani mukaan saada näpyt piiloon, vaikka todellisuudessa paksu pakkelikerros luultavasti vain pahensi asiaa. Vihasin ihoani ja olin todella epävarma itsestäni. Sittemmin akne on onneksi kadonnut enkä ole kärsinyt siitä vuosikymmeneen (koputan samalla puupöytää).


Ihoni ei aina myöskään ole ollut näin kuiva vaan minulle kehkeytyi aikuisiän atooppinen ihottuma noin 25-vuotiaana. Olen saanut ruokavaliolla pahimman ihottuman kuriin (vaihdoin 5 vuotta sitten kasvisruokaan), mutta ihonhoidolla luulen saavuttavani lopullisen tasapainon ihoni hyvinvointiin.


Kun ihonhoidon historiaani tarkastelee näin pidemmällä aikavälillä, näen nyt mitä virheitä olen tehnyt. Luulin selättäväni aknen supertehokkaalla putsarilla, mikä osittain piti paikkaansa, mutta todellisuudessa putsari oli aivan liian tehokas. Kuivankankea ihoni tarvitsi putsarin jälkeen paksun kosteusvoidekerroksen päälle, jonka jälkeen piilouduin meikkivoidemaskin alle. Käytin siis liian tehokasta putsausta, unohdin kasvoveden ja kosteuvoidekin oli iholleni vääränlainen. Todellisuudessa, less is more.


Hellävarainen ihonpuhdistus


Löysin aikoinaan vihdoin puhdistusaineen, joka tehosi teini-iän akneen. Tuote oli Cliniquen puhdistusgeeli, jota myydään nykyään vihreässä pumppupullossa. Olen puhunut tämän tuotteen puolesta vuosia, mutta se sisältää valitettavasti ihon arkkivihollista, Sodium Laureth -sulfaattia. Sulfaatit ovat iholle niitä kaikista pahimpia raaka-aineita ja niitä löytyykin todella monesta geeli- ja vaahtomuotoisista puhdistustuotteista. Sulfaatit estävät ihon happoja ylläpitämästä ihon oikeaa pH-arvoa ja täten ihon mikroblomi (bakteerit, punkit, hiivasienet ja virukset) ei saa tarvitsemaansa elinympäristöä, mistä seuraa ihon huono kunto.


Ihotyypistä huolimatta on tärkeää hoitaa ihoa hellävaraisesti. Itse en voisi kuvitella puhdistavani ihoani ihonpuhditusharjalla, sillä ne ovat usein hyvinkin kovia. Mutta onneksi löysin keväällä konjakkisienen!


Aloe veraa sisältävä, kuivalle iholle tarkoitettu, konjakkisieni puhdistaa ihon erittäin hellävaraisesti, tuntuu ihanalle, kuorii ja heleyttää ihoa. Mikä tuote! Itse käytän konjakkisientä aamuin illoin, mutta aamuisin pelkän lämpimän veden kanssa. Aamulla iholla ei ole meikin jämiä, joten kevyt puhdistus riittää. Ennen konjakkisienen löytämistä kuorin ihoni ennen noin kerran viikossa lempikuorinta-aineella, Acon kuorintavoiteella.


Konjakkisienen kaveriksi löysin kesällä uuden ihonpuhdistustuotteen, Flow Cosmeticsin puhdistusvoiteen. Ja mistä sitten tietää, että käytät oikeanlaista ihonhoitotuotetta? Kun ihosi ei kiristä ja kirvele puhdistuksen jälkeen. Tämä puhdistusvoide tuoksuu taivaalliselle, puhdistaa ihon hyvin - ollen samalla hellävarainen.
Ihon kosteutus


Hellävaraisen puhdistuksen jälkeen iho tarvitsee sekä vesi- että rasvakosteutusta. Tämä tarkoittaa ns. kaksoispuhdistusta, jolloin kasvovesi toimii toisen puhdistajan roolissa. Kasvoveden tärkein tehtävä ei ole kuitenkaan puhdistaa ihoa, vaikka niin luullaan, vaan valmistella iho tulevaa kosteutusta, kuten kosteusvoidetta varten. Kasvovesi siis edesauttaa ihoa imemään sille tarjoaman rasvakosteuden, kuten kosteusvoiteen.


Käytän itse Lumenen ravitsevaa C-vitamiini tehohoitoaLumenen rauhoittavaa kasvovettä ja pakkasilla vielä lisäksi Lumenen tehokosteuttavaa öljy-seerumia. Käytössä on siis monta Lumenen tuotetta, mutta olen todennut ne erittäin hyviksi ja ne toimivat erityisesti atooppisen, kuivan sekaihon kanssa. Etenkin Lumenen Arctic Hydra Care -tuotesarja on atooppisen ihon paras ystävä. Tuotesarjan tehokosteuttavaa päivävoidetta käytän, kun ihoni tuntuu erityisen kuivalle talvipakkasilla.


Vaihdoin muuten kertakäyttöiset vanulaput pestäviin vanulappuihin ja muovisen sheiverin metalliseen - pieniä ekotekoja lisää!


Eläinkokeeton kosmetiikka


Suosin eläinkokeetonta kosmetiikkaa, mikä tarkoittaa siis sitä ettei itse kosmetiikkaa tai sen ainesosia ole missään vaiheessa testattu eläimillä. Vaikka EU on kieltänyt vuonna 2004 eläinkokeet sen alueella, EU:n alueella saa myydä eläinkokeellista kosmetiikkaa.


On tärkeää tietää, että mikäli kosmetiikkayritys myy tuotteitaan Kiinassa, jossa tuotteet on lain mukaan testattava ennen myyntiä eläimillä, niin yritys käyttää eläinkokeita vaikkei se tekisi niin EU:n alueella. Eli jos esimerkiksi suuri meikkiyritys markkinoi itseään eläinkokeettomana yrityksenä, tutki toimiiko yritys Kiinan markkinoilla ja jos toimii, tiedät että tämä "fakta" ei pitänytkään paikkaansa. Kuluttajia usein huijataan tai ehkä ennemminkin johdetaan harhaan valitettavasti tämän asian suhteen.


Kävin keväällä eräässä Suomen suurimmista kosmetiikkaketjuissa asioimassa ja halusin myyjän suosituksia eläinkokeettomista meikkisarjoista. Noh, hän kivenkovaa väitti minulle, että kaikki siellä myytävien brändien meikeistä ovat eläinkokeettomia. Jos olisin ollut tietämätön, olisin uskonut tietenkin tämän (miksi myyjä muka valehtelisi?) ja ostellut menemään. Kyseenalaistin kuitenkin myyjän väittämän ja niin hän itsekin myönsi, ettei asia ehkei ollutkaan niin mitä hän alunperin väitti.


Minulle eläinkokeeton kosmetiikka tarkoittaa eläinystävällisiä tuotteita ja vastuullisuutta - arvoja, jotka ovat kuluttamiseni kulmakiviä.


Esimerkiksi Animalia ja Ethical Bunny ylläpitävänteläinkokeettomien brändien listoja, käy kurkkaamassa!


Eläinkokeettomat brändisuosikkini:

☆ Lumene

☆ Twist Be

☆ Madara

☆ Lush

☆ Aco

☆ The Body ShopOlisi mukavaa kuulla sinun ihonhoitotuotteiden suosikeista ja ihonhoitorutiineista!

Haluaisitko kuulla eläinkokeettomista meikkisuosikeista seuraavaksi?


Ihanaa syksyn alkua kaikille! ♡

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä! Pitääkin ostaa tuollainen konjakkisieni kokeiluun :)

  VastaaPoista
 2. Kannattaa kokeilla, se on huipputuote! :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa kuulla, että ihosi kunto on parantunut uuden ihonhoitorutiinin myötä. Itse huomasin saman ihan vastikään - olin laiskuuttani päästänyt ihonhoidon aivan retuperälle, kunnes tutustuin Ringanan luonnollisista raaka-aineista tehtyyn vegaaniseen kosmetiikkaan. Nyt, parin viikkoa rutiinien muutoksen jälkeen, huomaan ihon kunnossa todella suuren eron. Oma suosikkini Ringanan kasvojen hoidon perustuotteiden lisäksi on ollut ADDS Repair-seerumi, joka on todella muuttanut aikuisiän aknesta kärsineen ihoni.

  Ringanan tuotteiden laatu onkin yksi syy miksi päätin ryhtyä heidän edustajakseen. :)

  -Noora
  https://wonderworldofnoora.com/ringana-luonnonkosmetiikka/

  VastaaPoista
 4. Moikka Noora! Käyn ehdottomasti tutustumassa Ringanan tuoteisiin. Kosmetiikan vegaanisuus on minulle tärkeää, joten hienoa kuulla, että ne ovat auttaneet juuri sinun ihosi kuntoa.

  VastaaPoista