SOCIAL MEDIA

KIHLAUTUMISTARINA

torstai 2. huhtikuuta 2020Milloin menitte kihloihin?
Kumpi kosi?
Miten se tapahtui?Kesällä 2019 lomani alkoi elokuun 16. päivä ja olimme suunnitelleet ensimmäisen lomaviikonlopun kunniaksi romanttisen 'getaway' -matkan kauniiseen Hotelli Rantapuistoon Helsingin Vuosaareen. Lomamme osuivat eri aikoihin, joten olin ladannut paljon odotuksia tuon loman suhteen.

Luvassa olisi aktiviteetteja, suppausta ja fatbike -pyörillä ajamista Vuosaaren upeassa maastossa, sekä hyvää ruokaa ja mitä tärkeintä, yhdessäoloa. Puitteet olisi varmasti kunnossa!


Suunnitelmat eivät menneet aivan kuten Strömsössä, koska viikonlopun sää oli todella kylmä ja lähes myrskyisä. Suppailut saisivat jäädä seuraavaan kertaan. 

Lähdimme aamupalan jälkeen kohti Vuosaaren Melontakeskusta, josta vuokrasimme pyörät ja lähdimme kohti seikkailuja. Olin itse kokeillut fatbikea aikaisemmin ja rakastuin lajiin, mutta mieheni ei ollut tällaista pyörää kokeillut aikaisemmin. Hän tosin otti haltuun pyörän salat heti alkumetreillä maastopyöräilytaustansa vuoksi.


Me pysähdyttiin välillä ihastelemaan maisemia ja ottamaan valokuvia - ai että kuinka kauniita paikkoja Helsingistä löytyykään! Vuosaarestakin löytyy rantoja, kallioita, peltoja ja ihania metsäpolkuja.

Ennen päivällistä kävimme hörppäämässä sumpit ja syömässä aivan hervottoman suuret korvapuustit ja todella maukkaat grilli(reissumies)leivät Vuosaaren Villa Ullaksessa paluumatkalla Melontakeskukselle. Fun fact: Villa Ullas on Helsingin kaupungin ylläpitämä kahvila, joka tarjoaa helsinkiläisille nuorille työkokeilupaikkoja. Meidän eväät olivat huippuhyvät ja palvelu oli erittäin ystävällistä, hienoa työtä! Kahvila oli tuolloin ääriään myöten täynnä kesäpäivästä nautiskelevia perheitä ja retkeilijöitä.

Lieksalainen mieheni tokaisi kahvipaussin jälkeen kutjun olevan täysi.

Pyöräretken päätteeksi me päätettiin käydä uimassa meressä. Painosanalla käydä. Myrskyinen sää oli sekoittanut merivettä ja se tuntui suorastaan jäätävältä.

Matkalla rantaan mietin itsekseni, että olin aivan varma kosinnan tapahtuvan pyöräretkellä. Se olisi ollut täydellistä! Olimme istuneet vierekkäin kalliolla hiljaa luonnonäänistä nauttien. Loma toi rauhallisuuden tunnetta ja olimme yhdessä. Kosintaa ei kuitenkaan kaikista toiveistani huolimatta tapahtunut ja saatoinpa asiasta mainita miehelleni matkalla laiturille. Olo oli pettynyt.


                  Ja mitäs sitten tapahtuikaan?

Olisi ehkä pitänyt aavistaa jotain siinä vaiheessa, kun mieheni meni jääkylmään mereen ennen minua. Hän ei esimerkiksi suostu tulemaan kanssani talvisin avantoon vaan hän jää mielellään kameramieheksi laiturille.

Kun pääsin veteen, hän nosti toista jalkaansa, otti siitä jotain ja kysyi:


"Mikäs se täältä löytyi?"


Se oli aarre. Hän piteli kultaista sormusta kädessään ja minulla meni hetken aikaa tajuta mikä se oli, ja mitä juuri oli tapahtumassa. Hän kysyi:

"Mentäiskö me naimisiin?"

Meni toinen hetki ennen kuin sain mitään sanotuksi. Vastasin:


"NOJOOOOOOOO!!!!"

Olin niin onnellinen. Ja hämmentynyt.


                  
Tässä se tapahtui.


Sormus on isoisoäitini vihkisormus, joka sopii täydellisesti nimettömääni. Unelmieni sormus on kuitenkin valkokultainen timanttisormus, joten sormus tulee vaihtumaan, kun The Sormus löytyy. Olen onnellinen siitä ettei mieheni käynyt ostamassa sormusta etukäteen, koska en ollut itsekään  varma minkälaisen halusin. Olin sanoinkuvaamattoman onnellinen tässä hetkessä.

Palasimme hotellille rivakkaasti, sillä myrskytuuli tuiversi voimakkaasti. 

Olimme varautuneet viikonloppuun huolehtimalla itse myös juomapuolesta, sillä ruokaahan saa aina hotellin ravintolasta. Hankimme erikoisoluita, siideriä ja kuoharia, jotka laitoimme ennen pyöräilyreissua hotellikerroksen yhteiseen jääkaappiin viilentymään, koska huoneissa ei ollut omia jääkaappeja. Noh, arvaatte varmaan kuinka tässä kävi. Lähes kaikki juomamme oli varastettu, mukaan lukien juhlistamiseen tarkoitettu kuohuviinipullo. Saimme onneksi hotellin vastaanotosta kaksi pientä kuohuviinipulloa pahoittelun elkeenä. 

Mieheni lainasi episodin seurauksena hotellin vuokrapyörää (vaaleanpunaista Jopoa) ja lähti polkemaan lähimpään kauppaan hankkimaan lisäjuomisia varastettujen tilalle. Minä laittauduin sillä välin illallista varten. Mikään ei saisi mieltäni matalaksi tänä iltana!Nautimme ihanan aterian hotellin ravintolassa ja ilta tuntui maagiselle. Ruokailun jälkeen otimme muutamat juomat mukaan ja lähdimme istumaan rantaan, paikkaan, josta hetkeä myöhemmin oli tullut ikimuistoinen. Tulen muistamaan tuon päivän aina, lauantain 17.8.2019.Rakkaudella,
Ei kommentteja

Lähetä kommentti