SOCIAL MEDIA

Se ensimmäinen blogipostaus

maanantai 30. maaliskuuta 2020Mistä sinä aiot blogata? Kysäisi pikkuveljeni muutama kuukausi takaperin, kun kerroin hänelle aikeistani perustaa blogi. No elämästä! Vastasin hänelle itkunauruhymiön saattelemana, vaikka oikeasti jäin pohtimaan asiaa pitkäksi aikaa.

Mistä asioista minulla on sanottavaa, miksi haluan vaikuttaa asioihin tai miksi edes ylipäätään haluan jakaa elämääni kirjoittamalla siitä koko maailman luettavaksi? Minäpä kerron teille.
Aluksi haluan esitellä itseäni ja kertoa kuka olen.

Olen Emilia, Kuopiosta aluperin kotoisin, mutta sittemmin pääkaupunkiseudulle kotiutunut ekonomistina työskentelevä 31 -vuotias nainen. Irtauduin kotikaupungistani Kuopiosta vuonna 2008, kun siirsin muuttokuormallisen tavaraa Turun ylioppilaskylään tavoitteenani valmistua joskus matematiikan opettajaksi. No kuten arvata saattaa, en koskaan valmistunut Turun yliopistosta vaan tiesin jo heti opintojen alkuvaiheessa, että tulisin vaihtamaan opiskelualaa. 

Niinpä päätin hakea kaupalliselle alalle ja seuraavana vuonna muutin kuormani kanssa takaisin Kuopioon ja aloitin tradenomiopinnot Savonia -ammattikorkeakoulussa. Muistan opintojen tuntuneen mielenkiintoisille, mutta liian helpoille - siksipä minua ei juuri luennoilla nähty vaan koin, että pääsin kursseista läpi hyvin arvosanoin istumalla kotisohvalla. 

Tuolloin ammattikorkeakoulussa osallistuin taloustieteen peruskurssille, jossa opettaja piirsi taululle kaikenlaisia käyriä ja yhtälöitä. Kurssin sisältö oli hyvin matemaattispohjaista ja laskutehtäviä tehtiin paljon. Suurin osa opiskelijoista koki taululle piirretyt käppyrät ja summamerkit tylsinä, mutta minä olin koukussa. Olin löytänyt kutsumusalani.


                         
Hain Turun ja Jyväskylän kauppakorkeakouluihin opiskelemaan taloustiedettä vuonna 2011 ja pääsin kumpaankin kouluun sisään, joten edessä oli vaikea valinta kahden opiskelijakaupungin välillä. Valitsin Jyväskylän siitä syystä, että se oli huomattavasti lähempänä Kuopiota, jossa perheeni tuolloin asui, ja olinhan jo nähnyt mitä Turulla ja sen opiskelijaelämällä oli annettavaa. Nyt oli Jyväskylän vuoro.

Tapasin nykyisen mieheni Jyväskylässä, hän opiskeli samalla vuosikurssilla myös kauppakorkeakoulussa, vaikkakin markkinoinnin pääainelinjalla. Aion kertoa teille meistä enemmän hääpostauksissa. 

Valmistuin kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2017, mutta muutimme pääkaupunkiseudulle jo edellisenä vuonna minun työkuvioiden takia. Vaikka muutto tänne pelotti aluksi, en ole katunut sitä päivääkään. Edessä oli tuolloin puolen vuoden työharjoittelu, josta kehkeytyikin työmahdollisuus, jonka kautta olen oikeastaan hiljalleen päässyt nykyiseen työtehtävääni. Kova työ ja nöyryys ovat ehdottomasti tuottaneet tulosta.

On ihmeellistä, kuinka maaseudulta kotoisin oleva savolainen voikaan tuntea itsensä niin kotoisaksi täällä betoniviidakossa - paikassa, jossa ihmiset tungeksii lattekahveineen aamumetrossa ja normaalin pituiseksi tituuleerattu työmatka kestää kolmella eri liikennevälineellä yhteensä 75 minuuttia suuntaansa. Me ollaan asuttu niin Helsingin sykkeessä kuin Vantaalla luonnonhelmassa. Nykyinen asunto sijaitsee Vantaalla melkein maatilan vieressä - aivan kuin voisin haistaa kotoisan lehmänkakan tuoksun joskus aamuisin.

Meidän rivitaloasunnossa asustaa meidän lisäksemme vuonna 2013 Espanjasta adoptoitu, kovasti ulkomuodoltaan jackrusselia muistuttava, sekarotuinen herra Nipsu. Hän rakastaa ruokaa, ihmisiä, muita koiria, pehmeitä paikkoja, automatkoja ja maharapsutuksia. Hän ei piittaa vesisateesta, rekoista, kadunlakaisijalaitteista, kynsien leikkuusta eikä imureista. Hänen päävastustajansa on robotti-imuri Iiro. Tulette varmasti näkemään ja kuulemaan myös Nipsusta tulevissa postauksissa. 

Tässä lyhykäisyydessään koulutuksen kautta kerrottu lyhyt kuvaus minusta ja meidän perheestä. Seuraavaksi haluan kertoa niistä aiheista, joista aion kirjoittaa tänne blogiin.

Blogin kirjoitusaiheita.

Häät. Häät 2021. Hääbudjetti. Teema. Koristelu. Sormukset. Häämatka. Huomenlahja. Hääpuku. Kutsut. Kukat. Valokuvaaja. Kakku. Pitopalvelu ja ruoka. Avioliiton tarkoitus. Kihlat. Rakkaus.

Lifestyle. Reseptit. Suosikki kauneustuotteet. Projekti 'hiusten kasvatus häitä varten'. Ajatuksia elämästä ja omista arvoista. Retkeily. Vaeltaminen. Nipsu ja rescuekoirat. Elokuvat. Luetut kirjat. Kuntosaliharjoittelu. Eläintenoikeudet.

Sisustus. Asuntomme sisustaminen. Pientä pintaremonttia. Oman pihan kunnostaminen.

Ura ja arki. Minkälainen mun työpäivä on? Mikä on ekonomisti? Nuorten naisten asema työelämässä ja lasikattojen rikkominen. Tavoitteiden ja unelmien saavuttaminen. Voiko elämää suunnitella? Arjen rutiinit.

Sijoittaminen ja säästäminen. Miten ja miksi säästää? Asuntosäästäminen ja ensiasunnon hankkiminen. Mitä on sijoittaminen? Minkälainen kuukausibudjetti minulla on ja miten pysyn siinä? Miten ostetaan osakkeita? Mikä on sijoitusstrategia? Talousosaaminen. Miten laatia viikkobudjetti? Maksuhäiriömerkintä ja sen vaikutukset.

Muoti. Vastuullinen muoti. Kirpputorit. Second-Hand. Päivän asukuvat. Tyyli.

Matkustaminen. Matkustaminen Suomessa ja ulkomailla. Seuraava suunniteltu matka. Matkabudjetti. Matkustusvinkit.

Tervetuloa mukaan!


2 kommenttia: